Топ-5 матеріалів для облаштування покрівлі

Топ-5 матеріалів для облаштування покрівлі

Топ-5 матеріалів для облаштування покрівлі


У цій статті ми розберемо ⭐ Топ-5 матеріалів для облаштування покрівлі

 

В асортименті компанії Ru-Plast ви підберете оздоблювальні матеріали високої якості: ПВХ-водостоки від Bryza та Rainway, софіт та сайдинги Grand Line, ламінат Camsan, плінтуси МДФ марки super profil та багато іншого від перевірених постачальників.

Розглянемо питання облаштування покрівлі. Які матеріали є для цього найкращими? Щоб не бути суб'єктивними, ми складемо ТОП-5 товарів для цього завдання та розповімо про переваги кожного з них.

Підшивка даху: навіщо це робити і який вибрати софіт

Ідеальним варіантом підшивки є софіт. Які завдання він виконує:

  • естетична. Підшита покрівля виглядає більш акуратно, привабливо та завершено;
  • гігієнічна. За рахунок використання підшивки під покрівлею не скупчується сміття, пил та бруд, у просторі не розселяються комахи, гризуни та птиці;
  • захист від вологості. Софіт не дозволяє воді потрапляти під покрівлю;
  • пристрій вентиляції. За рахунок підшивки під дахом облаштовується правильна вентиляція – з виведенням конденсату та збереженням покрівельного утеплювача. Вентиляція перешкоджає утворенню плісняви ​​та грибка.

Є софіти суцільні та з перфорацією. Для покрівлі вдома краще використовувати перфоровані варіанти – створять правильну вентиляцію. Для декоративних цілей та підшивки елементів, де не потрібна вентиляція (фронтон, звис, козирок, альтанка), підійде суцільний софіт.

Якщо говорити про матеріали виготовлення, оптимально поєднує доступну ціну, функціональність, мала вага, великий асортимент кольорів та простоту монтажу. підшивка із ПВХ.

Водостік: функції системи та вибір матеріалу

При облаштуванні покрівлі одне з головних завдань – купити водостічні системи в Україні.

Водостічний жолоб – невід'ємна частина даху та всієї будівлі, тому що:

  • вирішує питання щодо збору дощової та талої води, відводить її подалі від будинку (або збирає для поливу):
  • зводить до нуля ризик підтоплення підвальних приміщень;
  • регулює вологість у будинку, утримуючи її на оптимальному рівні: зберігається якість внутрішнього оздоблення, стримується розвиток цвілі та грибка.

Основне питання вибору – це пластикові чи металеві системи. Кожна альтернатива має свої «за» і «проти»:

  • ринви з металу – це механічна міцність, адаптованість до будь-якого типу клімату, пожежна безпека, тривалий термін експлуатації. З мінусів - істотна вага, висока ціна, схильність до корозії і виробництво шуму при зборі води;
  • ПВХ варіанти водостоку легкі, не іржавіють, не шумлять, представлені в багатому асортименті кольорових рішень та доступні за вартістю. Головні бонуси пластикові жолоби підходять для будь-якого типу даху, їх можна встановити самостійно навіть на готову покрівлю.. Служать трохи менше, ніж металеві системи, бояться вогню і не такі міцні.

Зважуючи плюси та мінуси різних ринв, більшість споживачів вважають більш розумним купити водостічні системи в Україні із пластику.

Яке покрівельне покриття вибрати

В асортименті покрівельного оздоблення виділимо 3 варіанти – черепицю бітумну, металеву та натуральну. Чим хороший кожен із варіантів:

  • натуральна черепиця - Екологічний та естетичний вибір. Покриття утримує тепло, формує правильну вентиляцію під покрівлею, зберігає під дахом та в мансардних приміщеннях тишу (за рахунок ваги), довго не потребує реконструкції. За рахунок технології виробництва (випалу) це міцний матеріал із тривалим терміном використання – до 150 років. Протягом експлуатації натуральна черепиця добре виглядає. Вона вогнетривка, не боїться морозів та впливу УФ-променів. З мінусів – значна вага та дорожнеча;
  • металочерепиця - Найпопулярніша з усіх альтернатива. Недорога та проста в монтажі. Це покриття естетикою не поступається натуральним аналогом. Є великий вибір кольорів. Черепиця з металу легка, водночас міцна, швидко встановлюється власними силами. Виносить перепади температур, герметична, пожежобезпечна, довго зберігає естетику та прослужить років 40. Мінус один – галасливість під час дощу. Проблема вирішується за допомогою теплоізоляції чи нанесення спец. покриття;
  • битумна черепиця підходить для дахів різної форми, що дозволяє виконувати складні монтажні роботи. Відмінно виглядає, добре тепло-і звукоізолює дах, не боїться корозії. Доступний вибір кольорів та текстур. Значна складність у використанні - клопіткий монтаж, що вимагає участі професіоналів (і вкладення коштів). Ця черепиця не любить різких змін погоди.

***

Наша компанія із задоволенням допоможе клієнтам у купівлі оздоблювальних матеріалів. Проведемо докладну консультацію та підберемо ламінат, водосток, super profil, софіт або сайдинг під ваші завдання та фінансові можливості. Розрахуємо необхідну кількість матеріалів та доставимо їх на вашу адресу!

Ми раді були розповісти про: Топ-5 матеріалів для облаштування покрівлі