Як вибрати плінтус у 2022?

Як вибрати плінтус у 2022?

ЯК ВИБРАТИ ПЛІНТУС У 2022


У цій статті ми допоможемо розібратися у виборі ⭐ Як вибрати плінтус у 2022 ?

Оскільки до покупки матеріалів краще підходити планово, давайте обговоримо критерії вибору плінтусів і тренди на наступний рік. Головний герой матеріалу – плінтус мдф, що оптимально поєднує якість, естетику та доступну ціну.

Загальні критерії вибору плінтуса

Вибираючи плінтус, враховуйте:

  • матеріал виготовлення. Відповідає за практичні якості – термін служби, міцність, стійкість до зовнішніх впливів, особливості догляду та монтаж. Від матеріалу залежить вартість. Загалом якість виробів визначає виробник, тому розумно спочатку підібрати надійну компанію;
  • зовнішній вигляд – колір та текстура, можливо, особлива форма та рельєф. Це питання виключно смаку плюс можна відштовхуватися від трендів на майбутній сезон. Базові правила вибору кольору: в тон підлогового покриття/стін/дверей або в контраст з перерахованим;
  • порожній або суцільний. Відповідь на запитання залежить від концепції інтер'єру, а також від того, чи ви плануєте ховати в плінтус кабель;
  • габарити - Висота (значний критерій) і товщина (не настільки важлива). По висоті планки плінтуса ділять на низькі, середні та високі, цифрах це 3-5 см, 6-9 см та 10-15 см відповідно. Низький плінтус про мінімалізм і витонченість, середній – найбільш універсальний серед усіх, а високі моделі чудово виглядають у просторих залах.

Плінтуси з різних матеріалів

Є 4 найбільш популярні види плінтуса:

  • пластикові – робляться з полівінілхлориду, ціна понад доступна, асортимент дизайнів та кольорів необмежений. Такий плінтус мало важить, легко встановлюється, не потребує особливого догляду. Ключові мінуси – низька міцність та короткий термін служби;
  • дерев'яні - Екологічна і дуже гарна альтернатива, міцна, довго служить. Виглядає презентабельно та використовується з дерев'яними підлогами. Дуже міцний варіант плінтусів, але один із найдорожчих;
  • металеві - Ще міцніший вид плінтуса. Також відноситься до дорогих. Практичне та по-своєму гарне оздоблення, яке виправдано використовувати у приміщеннях високої прохідності, з агресивними умовами експлуатації (наприклад, промислові об'єкти);
  • МДФ-плінтуси балансують вартість, надійність та естетику. Доступніше за ціною, ніж дерево, але майже також екологічні, красиві та міцні. Термін служби трохи менший, ніж у дерев'яних аналогів. Добре відштовхують воду і не бояться впливу УФ-променів (за рахунок пвх плівки).

Для українського споживача останній варіант найоптимальніший у більшості випадків. Відмінна пропозиція є в асортименті компанії супер профіль МДФ.

Що буде актуальним у 2022 в інтер'єрі?

Якщо ви орієнтуєтесь на тренди у виборі плінтуса, ось що обіцяє 2022 рік:

  • внутрішнє оздоблення вітає мінімалізм. Це максимально лаконічний за формою плінтус, що доповнює за кольором підлогове покриття та стіни;
  • плінтусні планки рівні, прямокутні, але допускаються вигини для певних стилів інтер'єру;
  • лідери колірної гами – світлі, пастельні відтінки (наприклад, «Ейворі», «Вудлайн Крем», «Білий», «Бланко») та текстури дерева («Дуб Сонома», «Дуб Глазго», «Пекан», «Монблан Грей») );
  • для тих, кому пастель не до душі, хороші новини – у тренді будуть також чорні плінтуси або моделі під алюміній.

Планова покупка плінтуса

Навіть якщо мова про такий популярний варіант, як плінтус мдф (який завжди є), краще заздалегідь спланувати його замовлення: визначитися з кольором, висотою, кількістю і виділити на покупку бюджет.

2021 рік став періодом перебоїв із сировиною та цінових коливань. У пікові сезони трендові моделі були дефіцитні і плінтус необхідно було бронювати заздалегідь. Вартість матеріалу то підвищувалась, то падала. З такою ситуацією зіткнулися навіть стабільні виробники, які довгий час на ринку мають налагоджені поставки сировини та продуману роками логістику.

Приклад – компанія Супер Профіль, яка є лідером ринку України з виготовлення плінтусів із МДФ:

  • виробник зіткнувся з нестачею МДФ-плит;
  • довелося змінювати постачальників та адаптуватися під них у виробництві моделей плінтуса;
  • через це виробник змушений був змінювати розміри: замість стандарту – довжина 2,8 м – на ринку з'явилися планки 2,44 м, потім – 2,66 м.

Зазначимо, що Супер Профіль задовольнили попит, зберегли якість на належному рівні та прийнятну вартість продукції. Ціна, як і раніше, формувалася за погонний метр.

Вигідне замовлення якісних плінтусів з Ru-Plast

Бренд Супер Профіль суворо тестує продукцію в процесі виготовлення та по завершенню – на відрив плівки, на відповідність розміру, кольору (у рамках однієї партії та між різними партіями) тощо.

У виробництві задіюється клей, що перешкоджає сколам на готовому товарі, що добре виносить температури, водостійкий та інертний до хімії. Плінтус екологічно чистий (за рахунок лігніну – природного сполучного матеріалу для МДФ-плити) та дуже міцний (в 2 рази перевершує аналоги з ДСП).

Цього року компанія презентувала новинку у модельному ряді – ПП 1260 (маленьку копію великих братів ПП 1699, ПП 1680 та ПП 1280). Це витончений, акуратний плінтус, який за високої надійності відповідає дизайнерським трендам на 2022 рік.

Ru-Plast запрошує вас до каталогу для вибору та замовлення плінтуса супер профіль МДФ та інших сертифікованих оздоблювальних матеріалів за вигідною ціною!

Моделі плінтуса SUPER PROFIL

Усі моделі

Каталог SUPER PROFIL

Каталог SUPER PROFIL плінтус МДФ

Прайс SUPER PROFIL

Прайс SUPER PROFIL плінтус МДФ

2022 рік - час завершити ремонт!

Поставте крапку в ремонті та насолоджуйтесь життям, адже 2022 рік пролетить так само швидко, як і попередні роки.

Сподіваємося ми відповіли на запитання: Як вибрати плінтус у 2022 році?